Praten met je puber

Training en aansluitend de mogelijkheid voor een familievergadering

Doelgroep: Ouders van pubers

Een training van 6 bijeenkomsten van 2 uur

Data, zie agenda

Doel

Een goede relatie met je puber wil iedere ouder. Toch voelen ouders zich zo nu en dan gefrustreerd en machteloos door het gedrag van hun puber. Kinderen zijn het bijv. oneens met hun ouders over het tijdstip van thuiskomen na een feestje, ze houden zich niet aan afspraken, zijn niet gemotiveerd om hun huiswerk te maken of ze maken veel gebruik van de nieuwe media, dit leidt vaak tot heftige woordenwisselingen.

Vaak gebruiken ouders het systeem van belonen en straffen om hun puber toch in het gareel te houden vaak met averechts effect.

Andere ouders zijn zo toegeeflijk dat zij op een gegeven moment zelf verliezer zijn.

De cursus Praten met je puber biedt een alternatief. Een alternatief waarin ruimte is voor beide partijen, waarin gezocht wordt naar oplossingen waar alle betrokkenen tevreden mee zijn. Je begrijpt elkaar door betere en duidelijke communicatie. Pubers hebben grenzen nodig, vertrouwen én ruimte.

Vaardigheden

 

Effecten van de Training

De meeste deelnemers aan de cursus merken na verloop van tijd dat de relatie met hun puber duurzaam verbetert. Er is ruimte voor creatieve oplossingen en er wordt meer rekening gehouden met elkaar.

Kinderen van ouders die de Gordon cursus hebben gevolgd hebben een sterker gevoel van eigenwaarde en vaak meer zelfdiscipline.

En dan.....is er de familievergadering

Wanneer na het volgen van de cursus gesprekken nodig zijn in het gezin kom ik voor een 'familievergadering' bij u thuis.

Aan de huiskamertafel zitten alle gezinsleden. Doel is om weer in gesprek te raken met elkaar en om vanuit deze gesprekken oplossingen te vinden voor thema's waarin het gezin is vastgelopen.

Vaak zijn er na 3 gesprekken al wezenlijke veranderingen te merken in de sfeer van het gezin. Er worden verschillende werkvormen ingezet om met elkaar in gesprek te komen, waarbij de Gordonvaardigheden leidend zijn.

Een familievergadering duurt 1 uur.

Het tarief is 70 euro per bijeenkomst.

Terug naar trainingen

©Vrije Vogel Trainingen 2018            Privacy statement           Bijgewerkt 22 mei 2018