Effectief omgaan met jonge kinderen

Bureau Kwaliteit Kinderopvang (BKK)

 
Kinderopvangorganisaties kunnen aanspraak maken op een opleidingsbudget bij BKK. Pedagogisch medewerkers, hun directe leidinggevenden en andere medewerkers die een rol hebben in de opleiding, begeleiding en coaching van pedagogisch medewerkers kunnen met behulp van dit opleidingsbudget scholing volgen.
De trainingen ‘Effectief omgaan met jonge kinderen' staat vermeld op de BKK Lijst Opleidingen en komt daarom voor financiering uit het opleidingsbudget in aanmerking.
Zie voor de aanvraagprocedure en voorwaarden voor het BKK opleidingsbudget www.stichtingbkk.nl .
Doelgroep: kinderdagverblijfleidsters van kdv en nso

 

Effectief omgaan met jonge kinderen

Een training van 8 bijeenkomsten.

Deze training wordt In Company aangeboden, in overleg vinden de data van de trainingen plaats.

Werkwijze

De voorbereiding
Voor aanvang van een training heb ik contact met het kinderdagverblijf om inzicht te krijgen in persoonlijke behoeften van de deelnemers en de behoeften van het team of bedrijf.
Zo kan ik de training toespitsen op persoonlijke doelen, visies en wensen.

Uiteindelijk wordt het traject in een contract vastgelegd.

De training
De training is praktisch en gevarieerd. Korte theoretische inleidingen worden afgewisseld met praktijkgerichte oefeningen. Leren door te ervaren. De trainingen zijn zo ingericht dat het geleerde direct in de praktijk toepasbaar is.

Evaluatie
Bij een lang trainingstraject volgt altijd een evaluatie met de organisatie / deelnemers. Hierbij worden de persoonlijke doelen er nogmaals bijgepakt en wordt de stof weer opgefrist. Het gaat er uiteindelijk om het geleerde in de praktijk te integreren.

Doel

De training is gericht op communicatie met kinderen, ouders en collega's.

Een goede communicatie is de basis voor een goed pedagogisch klimaat. In de praktijk is het wel eens lastig: wat doe je met twee kinderen die steeds opnieuw vechten om een auto, hoe ga je om met een kind dat maar niet kan wennen, wat doe je als een kind weigert zijn melk op te drinken?

De gordon®training 'Effectief omgaan met jonge kinderen' reikt vaardigheden aan voor een duidelijke, prettige communicatie tussen leid(st)ers, kinderen en ouders.

Thema's

Afronding


Iedere deelnemer kan het certificaat "Effectief omgaan met jonge kinderen" behalen, wanneer 7 van de 8 bijeenkomsten zijn bijgewoond.

 

Terug naar trainingen

©Vrije Vogel Trainingen 2018            Privacy statement           Bijgewerkt 22 mei 2018